четвъртък, 13 ноември 2008 г.

Паста "Rustic Рuttanesca"


Продукти за две порции:
250 гр. спагети,
сол.
За сосът:
4-5 с.л. нарязани маслини "Каламата"
2 с.л. каперси,
50 гр. сушени домати,
4-5 ск. чесън,
1 ч.л. лимонова кора,
щипка лют червен пипер или 1 малка люта чушка,
1 домат,
2-3 с.л. зехтин, сол.
свеж риган и босилек.
Пармезан за поръсване.
Приготвяне:
Спагетите сваряваме по указанието.
Приготвяне на сосът:
В тиган със сгорещен зехтин запържваме много дребно нарязаният чесън.
Добявяме маслините и разбъркваме.
Добавяме каперсите и нарязаните сушени домати.
Бъркаме няколко секунди и добавяме и пресният домат нарязан на дребни кубчета и бъркаме още няколко секунди.
Накрая подправяме със свежите подправки и смесваме със спагетите.
Сервираме поръсена с фино настърган пармезан, настъргана лимонова кора и листа босилек.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape