събота, 1 ноември 2008 г.

Боб чорба със свински джолан





















Продукти за 6 порции:
1 ч.ч. бял боб,
1 голям морков,
4-5 чорбаджийски чушки,
1 домат,
2 глави лук,
1 глава чесън,
1 свински джолан,
растителна мазнина,
девесил, чубрица, джоджен,
червен пипер,
1 с.л. брашно, сол.
Приготвяне:
Джоланът измиваме и подсушаваме.
В дълбока тенджера запържваме от всички страни и изваждаме.
Белият боб, измиваме и слагаме в тенджера да заври, прецеждаме първата вода и преместваме бобчето в тенджера под налягане заедно с джоланчето, 1 глава лук и 1/2 с.л. сол.
Затваряме и варим около 25-30 мин.
Отваряме тенджерата след като изпуснем парата от клапанчето.
В тенджерата в която сме пържили джоланът запържваме нарязаните морков, чушки, чесън и другата глава лук.Добавяме брашното, червеният пипер, разбъркваме и изсипваме в тенджерата с боба.Разбъркваме добре, подправяме с подправките и доваряваме до готовност на зеленчуците и на ястието.
*Ако джоланът е по-голям е желателно на се посвари преди да се смесят с боба.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape