вторник, 11 ноември 2008 г.

Маринован карагьоз с млечен сос


Продукти:
1 риба /карагьоз/,
1/2 лимон,
2-3 ск. чесън,
копър, сол.
За сосът:
3-4 с.л. кисело мляко,
2 жълтъка,
2 каперчета,
копър, щипка сол, ск. чесън.
Приготвяне:
Рибата почистваме и измиваме.
Посоляваме, поръсваме с подправките и заливаме обелно с лимонов сок.
Оставяме така няколко часа.
Печем на сакара или грил-тиган.
Пригатвяне на сосчето:
Намачкваме жълтъците, заливаме с киселто мляко и овкесяваме с останалите подправки и много дребно нарязаните капери, които са за аромат.
/Ударен етап/

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape