петък, 21 ноември 2008 г.

Паста с пушено месо


Продукти:
250 гр. паста,
1 с.л. песто "Дженовезе",
30 гр. пармезан,
сол.
За сосът:
500гр. доматен сос,
100гр. пушено месо/гърди, филе и др./,
1 глава лук,
4 ск. чесън,
4 с.л. зехтин,
1 ч.л. захар,
риган, босилек, сол на вкус.
Приготвяне:
В голяма тенджера сваряваме спагетите по указанието на опаковката.
Сосът:
В сгорещена мазнина запържваме лукът нарязан на полумесеци и чесънът.
Добавяме пушеното месо и пържим до порозовяване.
Добавяме подправките/сушени/, и разбъркваме.
Заливаме с доматеният сос, разбъркваме и варим до желаната от вас гъстота.
Често разбъркваме да не загори!
Сваляме от котлона и поръсваме със свеж босилек.
Към изцедената паста добавяме пестото и разбъркваме.
Сервираме пастата залята с доматеният сос и настърган пармезан

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape