четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Ароматни цитрусови скариди


Продукти:
500гр. скариди,
2 с.л.сок от лимон,
2-3 с.л.сок от лайм,
5-6 с.л. сок от портокал,
по 1 с.л. кора от портокал, лайм и лимон,
3-4 скилидки чесън,
30 мл. зехтин,
5-6 стръка мащерка,
сол.
За гланциране на скаридите на грил:
20 мл. зехтин,
2 скилидки чесън,
2 с.л.лимонов сок,
2 стръка риган,
2 листенца босилек,
сол.
Приготвяне:
Белим скаридите до опашките.
Смесваме в купа цитрусовите сокчета, кора, нарязан на дребно чесън, зехтинчето, сол и мащерката.
Разбъркваме много добре и добавяме скаридите.Разбъркваме добре и оставяме за около 1-2 ч.
Аз една част нанизах на шишчета и изпекох на грил-тиган.След изваждането намазах с четка със босилековата смес.
В тиган със сгорещен зехтин пържим маринованите скаридки около 7-8 мин.
Накрая добавяме марината ако е останала от купата и бъркаме още 1-2 мин-
Сервираме!
Босилековата смес приготвяме от всички продукти смесени и нарязани фино в блендер.
Сервираме с резени цитрусови плодове.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape