сряда, 19 ноември 2008 г.

Маринована ципура на фурна






























Продукти:

2 ципури.
За марината:
2 лимона,
100мл. бяло вино,
3 скилидки чесън,
1 ч.л. сушен риган,
сол.
За канапето:
3 домата,
3 с.л. зехтин,
1 с.л. сушен риган,
1 ч.л. сушен босилек,
сол.
Приготвяне:
Ципурите почистваме, измиваме и подсушаваме.
Посолваме от вътре и вън.
В съд изстискваме двата лимона, вината, пресован чесън, сол и риганът разбъркваме.
Слагаме рибата и оставяме за около 1 час.
Изваждаме и правим напречни разрези от двете старани на рибата.
В разрезите слагаме по 1 резен лимон.
Доматите нарязваме на колелца.
Подреждаме в намаслена форма и върху тях слагаме маринованата риба.
Посоляваме и поръсваме със сушените подправки доматите и рибата.
Печем в загрята фурна на 200*С 40 мин.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape