четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Кокосов крем с горски плодове


Продукти:
400 мл.кокосова сметана,
100-150 гр.пресен плод/пъпеш, банан, ананас и др./,
80 гр.пудра захар,
1 капсула ванилия,
1 и 1/2 пакетче желатин,
5-6 с.л.вода,
пресни плодове за гарниране,
сладко от боровинки/или др./за дъното на формичката,
мента.
Приготвяне:
Сметаната изливаме в тенджера и затопляме заедно със захарта и ванилията.
Плодовете, които ще използвате пюрирате в блендер.
Желатина смесваме със студена вода и оставяме да набъбне.
На водна баня или в микровълнова затопляме до пълното му разтваряне.Без да завира!
Смесваме сметаната, пюрираният плод и желатина.
Разбъркваме добре.
Във формичките на дъното слагаме по 1 с.л. сладко от боровинки и на тънка струйка наливаме кокосовата смес.
Прибираме в хладилник, докато се охлади и желира.
Сервираме гарниран с пресни горски плодове и стръкче мента.
Много ароматно и апетитно кремче smile1

*Кремчето е подходящо за деца с АБКМ/алергия към белтъка на кравето мляко/ с други плодове по избор!

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape