четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Хляб със сушени домати и червена чушка


Продукти за две хлебчета
500 гр. брашно,
230-250 мл.хладка вода,
50 мл.зехтин,
7гр.инстантна мая/суха/,
1 ч.л.захар,
1 с.л.сол,
1 червена чушка,
1 следна глава лук,
5-6 резенчета сушени домати,
1 стрък свеж розмарин.
Приготвяне:
Лукът и чушката нарязваме на едро.Запържваме ги в малко мазнина заедно с голям стрък ненарязан розмарин, докато поомекнат.Посоляваме и поръсваме с пипер/по желание/Оставяме на страни да изстива.
Брашното пресяваме в голяма купа и добавяме солта, захарта и сушените домати нарязани на малки парченца.В чашка с водата наливаме и зехтина и в тях разтваряме маята.Разбъркваме добре и смесваме с брашното.Замесваме меко и еластично тесто.Месим 7-8 мин. и го разтегляме с ръце като за пица.В средата изсипваме чушката и лукът/махаме розмарина/ и замесваме и тях към тестото.След като тестото ги поеме добре с лагаме в купа, покриваме с влажна кърпа и оставяме да втаса за около 1 ч.Вече втасало премесваме няколко пъти с брашно и разделяме на две топки.Топките разтегляме и с точилка разточваме на кора дебела около 1,5-2 см.С ножица правим по три-четири еднакви разреза и ги разтегляме с ръка.Покриваме с влажна кърпа приготвените питки-хлебчета и оставяме за още 25 мин.Печем в предварително загрята на 190*С на вентилатор до порозовяване.Изваждаме и заливаме с тънка струйка зехтин още докато е гореща.Завиваме в кърпа за 5-10 мин.
източник:/ifood/
smile1

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape