неделя, 9 ноември 2008 г.

Шкембе чорба


Продукти:
500 гр. почистено шкембе/готово, сварено/,
1 л. прясно мляко,
50 гр. масло,
1/2 с.л. червен пипер,
1 с.л. брашно,
чесън, сол, черен пипер.
Приготвяне:
Почистеното и нарязано шкембе сваряваме в тенджера под налягане за не помалко от 1 час.
След като е готово щкембето нарязваме на много дребни парченца.
В тенджера запържваме маслото и добавяме шкембето.
Разбъркваме, запържваме и добавяме червеният пипер, брашното /и 1-2 ск. чесън по желание/.
Разбъркваме и заливаме 1-2 черпака от бульона в който се е варило шкембето.
Доливаме прясното мляко, посоляваме и оставяме да се довари за 10-тина минути.
Сервираме шкембето поръсено с черен пипер и подправките към него:
Нарязан чесън в оцет и лют червен пипер на люспи.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape