четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Сушени домати


Продукти:
1 кг. домати "Романеско"/продълговат/,
50 мл. зехтин,
3-4 скилидки чесън,
2 стръка пресен риган,
2 стръка пресен босилек,
черен пипер, сол.
Приготвяне:
Доматите измиваме и нарязваме на две по дължина.
Всички други продукти смесваме и нарязваме фино в блендер.
Подреждаме доматите в тава върху пекарска хартия и намазваме с четка всички домати с ароматната смес.
Слагаме във фурна и печем на вентилатор/120*С/ около два часа.
Ако искате те да бъдат съвсем изсушени трябва да печете 5-6 часа.
Колкото по-дълго, толкова по-наситен е ароматът.
Моите са за по-бърза консумация!
Вече готови, прибираме в кутия с капак в хладилника заляти обилно със зехтин.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape