четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Пълнена ципура на грил


Продукти:
2 ципури,
1 лимон,
50 мл.зехтин,
2 скилидки пресован чесън,
копър,
сол,
100гр.ароматни маслини/каламата/,
1 стрък праз, /бялата част/,
кората на един лимон.

1 лимон, магданоз за аранжиране.
алуминиево фолио за завиване.

Приготвяне:
Сокът от един лимон смесваме със зехтина, чесънът, сол, копър и разбиваме много добре до побеляване в съд с капак.
Заливаме рибата и оставяме известно време да се маринова/минимум час/.
Маслините нарязваме на парчета и смесваме с много дребно нарязан праз-лук.
Добавяме настърганата лимонова кора и зехтин и разбъркваме добре./сол не е необходимо маслините са солени!/
Вземаме голям лист фолио и слагаме рибата.
Пълним я с маслинената смес, настъргваме още малко кора отгоре и заливаме с останалата лимонова марина.
Завиваме фолиото във формата на плик така, че при обръщане да не изтече нищо.
Печем на скара или грил-тиган по около 10-12 мин. от всяка страна.
Сервираме с лимони и магданоз и гарнитура по ваш избор!
smile1

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape