четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Свинско роле


Продукти:
300-400гр.свинско филе,
1-2 връзка магданоз,
1 яйце,
3-4 с.л.галета,
1 с.л. песто със сушени домати
изрезки от филето при оформянето на ролето,
сол, ч.пипер, кимион, или др. подправки на вкус.
Приготвяне:
Измиваме и подсушаваме свинското филе.Почистваме от жилките и с остър нож нарязваме така като, че развиваме руло, за да се образува лист от месото.Този лист начукваме внимателно, оформяме правоъгълник и изрязваме от страни месцата, които пречат да се образува правилна форма.Поръсваме със сол и пипер.Намазваме листа със пестото и оставяме на страни.Изрезките накълцваме на много дребно/може да използвате смляно месо, ако не ви останат такива изрезки/, добавяме към тях подправките, галетата и яйцето.Разстиламе сместа върху месото и навиваме на руло.При мен месото стигна за две рула.Навиваме, и след като се получи руло режем месото.С останалата част също навиваме и връзваме с конец.Запържваме в тиган с мазнина от всички страни до златисто и слагаме за половин час в предварително загрята фурна на 220*С-комбинирана фурна.
След като извадим, изчакваме да поизстине и режем по диагонал.Сервираме с топла гарнитура и заливаме с винен сос с гъби.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape