четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Пиле "Салтимбока"


Продукти:
2 пилешки филета/400гр./,
100гр.прошуто, хамон, бекон /по избор/ на тънки листчета,
100гр. меко сирене/бри, камембер, горгонзола/,
6 големи листа салвия/аз използвах босилек/,
сол, черен пипер.
За сосчето:
4-5 с.л.бяло вино,
2 скилидки чесън,
1 с.л.масло,
1-2 с.л.лимонов сок,
черен пипер на вкус.
Приготвяне:
Всяко пилешко филе нарязваме на три парчета.Можем съвсем леко да начукаме да поизтъним/не е задължително/.Посоляваме, поръсваме черен пипер и върху всяко всяко парче пиле поставяме по голям лист салвия/босилек/отгоре парче сирене с големината на парчето пиле и върху него покриваме с лист от /прошуто, хамон, бекон/.Пържим в сгорещен тиган с мазнина първо от страната на бекона/аз имах и използвах такъв/ на среден котлон около 8-10 мин.След което обръщаме и пържим и от другата.Не се притеснявайте, че сиренето ще се разтече, това в последствие ще направи сосчето по-апетитно.Изваждаме когато от двете страни придобие златист цвят и държим на топло.
В мазнината в която сме пържили месото добавяме нарязаният чесън, виното и разбъркваме.Добавяме маслото и бъркаме, докато се запържи.Ако не е достатъчно сгъстено добавете бучка от сиренето и бъркайте, докато се разтопи.Сваляме от огъня и изтискваме в сосът лимонов сок.Разбъркваме и заливаме пилешките филенца.
източник&/Tony M/

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape