четвъртък, 27 ноември 2008 г.

Крем-руло с банан




Продукти:
1 л. прясно мляко,
250 гр. маргарин,
15 с.л.брашно,
15 с.л. пудра захар,
1 капсула ванилия,
1 пакет какаови бисквити
2-3 зрели банана.
Приготвяне:
В тенджера с дебело дъно разтопяваме маргаринът.
Към него с постоянно бъркане добавяме брашното и бъркаме, докато се разтвори в мазнината.
Наливаме млякото, добавяме захарта и намаляваме на много ниска степен /3-4 при мен от 9/.
Бъркаме 6-7 мин. с телена бъркалка на бързички обороти smile1 , за да не се образуват бучки и да не загори.
Сваляме от котлона и добавяме ванилията.
След това с миксер бъркаме кремчето на най-високата степен 10 мин.
Кремът разливаме в тавички като преди налеем намокряме дъното и стените./или 1, но трябва да има къде да приберете във фризера/
Прибираме във фризера за 15-20 мин. да се стегне/почти до замразяване/ и изваждаме.
Както е в тавичката нарязваме на ленти около 10-12 см. широки и с шпатула отлепяме твърдият крем от тавичката.
Слагаме блатчето върху натрошените какаови бисквити.
В единият край слагаме парче банан с широчината на крем-блата и завиваме около него на руло.
Сервираме веднага exclaim

*Навиването на рулото трябва да стане непосредствено преди сервиране, за да може процесът на разтопяване да започне в чинията , а не, докато работите с него!
**Работете бързо, навийте рулото с помоща на алуминиево фолио!
Десертът е изключително нежен и приятен и по нещо не прилича на сладолед или нещо такова!
Приятен апетит!
източник:/yesimingunu/

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape