петък, 7 ноември 2008 г.

Сладкиш с тиква и лимонова глазура


Продукти:
1 ч.ч. = 250 мл.
1 ч. фанта портокал/или др. газирана напитка/,
1- 1/2 ч. брашно,
1 ч. захар,
1 бакпулвер,
1 /2 ч. настъргана тиква,
щипка сол
1/2 ч. олио.
За глазурата:
1/2 ч. пудра захар,
3-4 с.л. лимонов сок/вода/.
Приготвяне:
Захарта смесваме с газираната напитка и бъркаме 2-3 мин.
Добавяме олиото, и разбъркваме.
Брашното пресяваме с бакпулвера и солта и започваме да добавяме към течната смес.
Бъркаме до хомогенност и добавяме 1 капсула ванилия или канела на вкус.
Накрая добавяме настърганата тиква и разбъркваме отново.
Изсипваме сместа във форма и печем във фурна за 170*С за около 1 час.
Изваждаме от фурната и оставяме да поизстине във формата.
Обръщаме кекса и заливаме с глазурата приговена от захарта и лимоновият сок.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape