неделя, 2 ноември 2008 г.

Фарфале със сос сирена и каперси





















Продукти:
250 гр. фарфале/др. паста/,
сол.
За сосът:
2 с.л. зехтин,
2 ск. чесън,
3-4 печурки,
2 с.л. каперси,
20 гр. синьо сирене,
20 гр. кашкавал,
150 мл. течна сметана,
сол,
1 с.л. сос песто "Дженовезе"
Приготвяне:
Пастата сваряваме по указанието на пакета.
В тиган със сгорещена мазнина запържаваме гъбите и чесънът.
Добавяме натрошеното синьо сирене и бъркаме, докато се разтопи.
Добавяме каперсите и разбъркваме.
Заливаме със сметаната и бъркаме, докато се сгъсти.
Накрая добавяме настърганият кашкавал и бъркаме, докато се разтопи и той.
Изцеждаме пастата и добавяме пестото, разбъркваме добре.
Заливаме със сосът и разбъркваме.
Сервираме поръсена със свеж босилек и по желание с пармиджано.

2 коментара:

Chiges каза...

Пастата стана невероятна по тази рецепта- току що я изпробвахме. Благодаря че я сподели :).

Кemi H каза...

Радвам се, че е допаднала и на вас тази рецепта!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape