неделя, 2 ноември 2008 г.
Фарфале със сос сирена и каперси
Продукти:
250 гр. фарфале/др. паста/,
сол.
За сосът:
2 с.л. зехтин,
2 ск. чесън,
3-4 печурки,
2 с.л. каперси,
20 гр. синьо сирене,
20 гр. кашкавал,
150 мл. течна сметана,
сол,
1 с.л. сос песто "Дженовезе"
Приготвяне:
Пастата сваряваме по указанието на пакета.
В тиган със сгорещена мазнина запържаваме гъбите и чесънът.
Добавяме натрошеното синьо сирене и бъркаме, докато се разтопи.
Добавяме каперсите и разбъркваме.
Заливаме със сметаната и бъркаме, докато се сгъсти.
Накрая добавяме настърганият кашкавал и бъркаме, докато се разтопи и той.
Изцеждаме пастата и добавяме пестото, разбъркваме добре.
Заливаме със сосът и разбъркваме.
Сервираме поръсена със свеж босилек и по желание с пармиджано.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Пастата стана невероятна по тази рецепта- току що я изпробвахме. Благодаря че я сподели :).
Радвам се, че е допаднала и на вас тази рецепта!
Публикуване на коментар