неделя, 2 ноември 2008 г.

Свински пържоли с лук и каперси




















Продукти:
4 свински пържоли,
2 глави лук,
2 -3 с.л. майонеза,
2 -3 с.л. каперси,
50мл. течна сметана,
50 мл. бяло вино или бира,
сол, пипер.
Приготвяне:
Пържолките измиваме и подсушаваме.
Намазваме добре с майонезата от всички страни и слагаме в намаслена тавичка.
Отгоре поръсваме с каперсите, и върху тях слагаме нарязаният на полумесеци лук.
Посоляваме, поръсваме с пипер и заливаме с по 1-2 с.л. сметана върху всяка пържола, но така, че да не изтече от страни.
Поливаме с виното/бирата/, завиваме с алуминиево фолио и печем около 1,5 ч. във фурна на 200*с
Така приготвени, пържолките стават като мозък-крехки и ароматни!

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape