четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Италиански пълнен хляб












































Продукти:
500 гр. брашно,
250 мл.прясно мляко/аз използвах оризово подсладено/,
7 гр. суха мая/1 пакетче на Йоткер/,
4 с.л. зехтин,
1 с.л. сол,
1 ч.л. захар,
2 с.л. сушен босилек.
Продукти за пълнежа:
1 гл. лук,
1 червена,
1 зелена чушка,
100гр. обезкостени черни маслини,
6-7 резенчета сушени домати,
свеж босилек,
риган,
сол, зехтин.
Аз сложих и малко пресни гъбки.
Приготвяне:
В голяма купа пресяваме около 400 гр.брашно със солта/другото оставяме за домесване на тестото/.
Млякото затопляме леко и в него добявяме зехтинът, маята и захарта.
Разбъркваме и оставяме за 5-8 мин. на топло.
Смесваме с брашното и замесваме меко тесто.Месим около 5 мин., докато стане гладко.
Добавяме брашно ако лепне по ръцете.
След като сме го омесили слагаме в купа и завиваме с влажна кърпа.Оставяме го за 10-тина мин. да втаса.
След това разточваме на елипсовидна кора .
Кората разрязваме от двете страни на равен брой ленти, като в средата оставяме ненарязано.
Там ще бъде плънката.
Слагаме плънката в средата и започваме да покриваме с лентите.
Сплитаме до края и преместваме хляба в тава обилно поръсена с брашно.
Оставяме да втаса на топло около 45мин.-1 ч.
Печем в предварително загрята фурна/вентилатор/ в началотона 160*С след което през 10-тина мин. увеличавам градусите с по 10*, докато стигна до 190*С.
Пече се около 30-40 мин.
Изваждаме от фурната и заливаме със струйка зехтин.
Оставяме на метална решетка за 10 мин и сервираме.
Приготвяне на плънката:
В тиган с 2 с.л. зехтин сотираме всички едро нарязани зеленчуци.
Поръсваме обилно с брашно, за да поеме мазнината и оставяме да поизстине.
Прибавяме по средата на хляба.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape