четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Филе от треска с бадемова заливка


Продукти:
400гр. филе от бяла риба/треска, хек, акула и др./,
150 мл.прясно мляко,
смес от брашно и кокосови стърготини за паниране,
масло/зехтин за пържене.
За заливката:,
1 с.л.масло/3-4 зехтин,
100гр. сурови белени бадеми,
1-2 лимона,
1/2 връзка магданозq
1 скилидка пресован чесън,
сол.
Приготвяне:
Рибата почистваме и подсушаваме.Потапяме в прясното мляко което е подсолено и овалваме филетата в кокосово-брашнената смес.Пържим в сгорещено масло/ако искате по-златиста коричка/или зехтин/аз пържих в зехтин/ и пържим до златисто.Изваждаме и поливаме обилно с лимонов сок и бадемовата заливка, която приготвяме по следният начин:
В тиган със сгорещено масло добавяме нарязаните бадеми и пържим, докато придобият леко кафяв цвят.Добавяме много дребно нарязаният магданоз,чесънът още малко лимонов сок, посоляваме и заливаме отново рибата.
Сервирам с картофи във всякаква разновидност smile1

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape