четвъртък, 6 ноември 2008 г.

Черен дроб и лук с лютеница


Продукти:
500гр. черен дроб,
1 лимон,
брашно за поръсване.
За лукът:
3 глави лук,
1 с.л. балсамов оцет,
2-3 с.л. домашна лютеница,
магданоз, сол, пипер.
растителна мазнина за пържене.
Приготвяне:
Черният дроб измиваме, обезципяваме и нарязваме на хапки.
Поръсваме обилно с брашно, настъргваме лимоновата кора, черният пипер и разбъркваме много добре.
Пържим в сгорещена мазнина по 5 мин. от всяка страна.
След като се зачерви от всички страни заливаме с лимонов сок, и сваляме от котлона.
В същата мазнина запържваме лука нарязан на полумесеци.
Пържим до поомекване и добавяме балсамовият оцет.
Пържим 1-2 мин. и добавяме лютеницата.
Разбъркваме и добавяме нарязан магданоз.
По желание връщаме изпърженият дроб в лука и разбъркваме или сервираме дроб с гарнитура лук!

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape