понеделник, 24 ноември 2008 г.
Пиле "Качиаторе"
Продукти:
6 парчета месо,
1 гл. лук,
5-6 скилидки чесън,
100гр. гъби,
10 обескостени маслини
500гр. цели белени домати/консерва/,
3-4 с.л. зехтин
1 ч.л. захар,
сол на вкус,
мащерка,
босилек,
риган.
Приготвяне:
Пилешкото месо измиваме и подсушаваме.
В сгорещената мазнина пържим до порозовяване и изваждаме в чиния.
В същата мазнина сотираме зеленчуците нарязани на едро.
Добавяме сол, захар, подправките и разбъркваме.
Заливаме с доматите нарязани на четири, разбъркваме и добавяме парчетата месо.
Заливаме с 150 мл. гореща вода, захлупваме и варим около 30 мин./или, докато остане на мазнина.
Подходяща гарнитура:спагети, бял ориз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар