петък, 7 ноември 2008 г.

Свинско задушено със сладки картофи и червено вино


Продукти:
250гр.свински шол/телешко/,
1 сладък картоф-среден/или моркови/,
10 скилидки чесън,
10 бейби лукчета,
300-400мл.червено вино,
растителна мазнина, сол.
Приготвяне:
Месото нарязваме на едри парчета, картофът също.Скилидките чесън и лукчетата остават цели.В тенджера с двойно дъно заливаме с мазнина, подреждаме, картофът, месото, върху него разпределяме чесънът и лукчетата и заливаме с виното, което да е на нивото на месото, но не да го покрива.Поръсваме със сол и слагаме лист алуминиево фолио, който добре закрепваме по ръба на тенджерата и отгоре капакът.Довеждаме до завиране и намаляваме на трета степен/при мен от 9 степени/ да къкри около 1,5-2 ч.като от време, навреме проверяваме като разтърсваме леко тенджерата да не загори.Не ми се е случвало, но все пак.Сервираме с ориз.
Така приготвено месото се топи в устата както се казва smile1
Опитайте!

4 коментара:

Niko каза...

благодаря ти за рецепта,ще се опитам да го направя,надявам се,че ще се справя сам :)

Кemi H каза...

Ще се радвам ако се хареса, много е вкусно и крехко!Най-важното много лесно за приготвяне!

Pokita каза...

А не става ли като супа?

Кemi H каза...

За това прилагам снимки към ястията, за да не се чуди човек как става.Както е видимо,не става на супа, защото се приготвя, докато остане на мазнина.

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape