неделя, 9 ноември 2008 г.
Шкембе чорба 1
Продукти:
500 гр. готово сварено шкембе,
1 л прясно мляко/кисело мляко/,
50 гр. масло,
2 жълтъка,
сол, червен пипер,
1 с.л. брашно,
чесън, лют червен пипер.
Приготвяне:
Шкембето размаразяваме и запържваме в препърженото масло.
Млякото смесваме с брашното, жълтъците и солта и разбъркваме до хомогенност.
Заливаме запърженото шкембе с млечната смес и на много ниска температура при непрекъснато бъркане довеждаме до кипене.
Подължаваме с бъркането още 1-2 мин. и сваляме от котлона.
Приготвяне на запръжка:
В още 30 гр. запържено масло добавяме червен пипер и при сервиране заливаме шкембето с 1-2 с.л. от запръжката.
Сервираме с чесън в оцет и лют червен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Кеми,много хубав блог.Поздравления,скъпа,чакам и другата изненада.А как ми се хапва шкембенце....
Благодаря ти Йоли!
Скоро и другата изненада ще бъде готова и ще се радвам ако и там бъдем заедно!Прегръщам те и......... скоро ще правя пак шкембе, че става за моя режим така, чеее....ще те черпя една чорбичка(;
Уау, с тази снимка ще ме накараш да заобичам това нещо. Досега не съм виждала по-добре изглеждаща шкембе чорба. Поздравления за блога!
Благодаря много!Радвам се, че ви харесва!
Публикуване на коментар