петък, 31 октомври 2008 г.
Кюстендилска каварма
Представям ви едно типично зимно ястие от кюстендилсият край....
Продукти:
500 гр. свинско месо,
5-6 стръка праз/зависи от големината/,
5-6 сушени червени чорбаджийски чушки/или сушени червени пиперки/,
3-4 домата от туршия/може пресни зелени/,
100мл. растителна мазнина,
сол.
Приготвяне:
Месото измиваме подсушаваме и нарязваме на хапки.
Запържваме в мазнината до полу-готовност и порозовяване на месото, изваждаме в съд и запазваме топло.
В същата мазнина, запържваме праз-лукът нарязан на едро.
Добавяме сушените пиперки/ако са много пресушени накисваме преди това в гореща вода/ нарязани на колеца.
Разбъркавеми и добавяме зелените домати нарязани на едри парченца.
Пържим, докато се изпари течността от праз-лука и остане само на мазнина.
Добавяме месото към тази смес и оставяме още 4-5 мин да се пържат.
Изваждаме и сервираме задължително с червено винце!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар