петък, 31 октомври 2008 г.

Ароматен заек по нормандски



Продукти:
1 заек,
500 гр. картофи,
3 големи домата,
50 мл. ябълков фреш,
1 голяма глава лук,
1 глава/малка/чесън,
1 кубче зеленчуков бульон,
1 с.л. нишисте/+вода за разтваряне/,
1 с.л. заквасена сметана/опция/
мащерка,
розмарин,
градински чай/салвия/,
сол, пипер, растителна мазнина.
Приготвяне:
Месото нарязваме на 8 порционни парчета.
Втенджера със сгорещена мазнина запържваме парчетата месо на два пъти по четири до порозовяване.
След изпържването на първите четири в мазнината добавяме дребно нарязаният лук и към него добавяме и останалите четири.
Добавяме чесънът, нарязаните на дребно домати разпределяме върху месото и подправките както са си на стръкчета добре разпределяме между парчетата месо.Заливаме с ябълковият сок и добавяме бульона разтворен в 1 ч.ч. гореща вода.
Посоляваме, поръсваме с пипер и захлупваме с капак.
Довеждаме до кипене и намаляваме на ниска степен.
Варим 1 ч.
През това време белим картофите и нарязваме на едри парчета.
След като изтече времето за готвене на месото /трябва да е готово/изваждаме месото в чиния и държим на топло.
Изваждаме и стръкчетата подправки.
Към сосчето добавяме картофите, захлупваме и варим половин час.
Ако е необходимо може да долеем малко вода/гореща/.
След като времето за готвене на картофите изваждаме и тях в купа, а сосчето сгъстяваме с нишистето разтворено предварително с малко вода.
По желание към сосчето може да добавите 1 с.л. с връх заквасена сметана и да бъркате до разтварянето и.
Сервираме парче месо с картофи и заливаме със сос.
източник:/blog-lessenssansdessusdessous/

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape