петък, 31 октомври 2008 г.

Пиле по белгийски


Продукти:
1 пиле,
2 големи глави лук,
500гр. картофи,
150 мл. прясно мляко,
50 гр. масло,
200гр. кашкавал,
сол, подправки на вкус.
Мляко за пюрето, колкото поеме.
Приготвяне:
Пилето почистваме и отделяме бутчетата за друго ястие.
Сваряваме пилето и обескостяваме.
Нарязваме на дребно.
Лука също нарязваме на дребно и запържваме в малко мазнина с пилешкото месо.
Сваряваме картофите и приготвяме пюре по обичайнит начин за приготвяне на пюре/с масло и мляко или вода/.
Н а дъното на тавичка слагаме пилешкото месо с лука, върху него разстиламе пюрето и накрая настъргваме кашаквал.
Наливаме млякото от страни по стените на тавата така, че да отиде и в пилешкото, а не само по пюрето.
Запичаме във фурна за 20-30 мин или, докато кашкавалът придобие златиста коричка.
Печем на 220*С в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape