сряда, 29 октомври 2008 г.

Имам баялдъ в патладжан


Продукти:
2 средно големи патладжана,
1 глава лук,
2 червени чушки,
1 среден домат,
2-3 скилидки чесън,
сол, черен пипер, магданоз.
Приготвяне:
Патладжаните измиваме и подсушаваме.
С нож отрязваме капаче от към предната част/не от към дръжката/ и с помоща на нож за хранене издълбаваме патладжана почти до дръжката, като гледаме да не остане само на кожа, а и да остане "месце" по него.
Поръсваме обилно със сол патладжана и това което сме издълбали и оставяме за 20-30 мин.
Нарязваме останалите зеленчуци на дребно.
В тиган с мазнина запържваме чесънът и лукът.
Добавяме чушката и пържим няколко секунди.
Добавяме издълбаното от патладжана и доматите и разбъркваме.
Пържим 1-2 мин. посоляваме, поръсваме с черен пипер и магданоз.Разбъркваме.
Сваляме от котлона и пълним патладжаните.
Затваряме с отрязаното капаче и печем във загрята фурна на 220*С за 40-50 мин в тавичка покрита с фолио.
Сервираме нарязани на кръгчета с доматен подлучен сос.Поръсваме с магданоз.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape