четвъртък, 30 октомври 2008 г.

Пълнозърнести спагети с песто и скариди


Продукти за две порции:
250гр. пълнозърнести спагети,
200гр. скариди,
3-4 скилидки чесън,
100мл. бяло вино,
2 с.л. зехтин,
1 с.л. песто"Дженовезе"
сол.
Приготвяне:
Спагетите, свряваме по указанието на пакета.
Междувременно приготвяме скаридите.
В тиган наливаме зехтина и запържваме спагетите за 1-2 мин.
Добавяме чесън и разбъркваме.
Наливаме виното и довеждаме до кипене.
Оставяме за 1-2 минутки да се поизпари и поръсваме с дребно нарязан магданоз.
Посоляваме, разбъркваме и сваляме от котлона.
Спагетите смесваме с пестото и разбъркваме много добре.
Добавяме скариди-сосът и отново разбъркваме.
Сервираме по желание с насърган пармезан.

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape