събота, 7 ноември 2009 г.

С аромат на дюли...

В сезона на дюлите, които ухаят в домовете ни, не може да не се възползваме от техния аромат и лечебни свойства...


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Дюлята е много полезен плод и с високото съдържание на пектин, дъбилни и ароматни вещества, органични киселини, минерални соли. Пектинът изчиства отпадъчните продукти от червата, включително и холестерина. Той се свързва и неутрализира радиоактивните елементи.
Семената, както и плода на дюлята се използуват при остри възпаления на ди­хателните органи (ларингити, фарингити, трахеобронхити) и на стомашно-чревния канал (гастроентерити и др.). Използува се още при напукана кожа и при изгаряния.
Още за дюлята >>


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Предлагам на всички Ви, читателите на блога ми начина за приготвяне на желе от дюли, правя го за първи път под напътствията на моята майка и се получи невероятно....нескромно, но по-хубаво от нейното :) :)

Предлагам ви моята есенна закуска, на която присъства разбира се и желето от дюли...

Рецептата >>


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Още рецепти...

Зимнина >>

Сладка, конфитюри, желета и др. >>

2 коментара:

di_ani каза...

Кеми,
не мога да не напиша-
уникални снимки!
Страхотен усет и реализация!
Поздравления, Диана

Кemi H каза...

Радваш ме всеки път с посещението и милите коментари! Благодаря ат сърце!
:)

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape