вторник, 24 ноември 2009 г.

Ябълки и канела...

Ябълките освен вкусни са и много полезни.Възможността да се запазват по-продължително време, ги прави по-ценни и по-използваеми от други плодове. Смята се, че около 2/3 от ябълковата продукция се използва в прясно състояние и само 1/3 по друг начин - насладкиши, пюрета, мармалади, желета, конфитюри, за приготвяне на вино и компоти.
Ябълковият плод съдържа средно: вода - 83%, безазотни екстрактни вещества - 13,76%, белтъчини - 0,44%, мазнини 0,22%, целулоза - 1,32%. В групата на разтворимите вещества първо място заемат захарите: 6,46-11,84% фруктоза, 2,50-5,85% глюкоза и 1,52-5,13% захароза. В плодовете се съдържат свободни киселини - ябълчна и лимонена, общо 0,32 до 0,96% в зависимост от сорта, но общо взето, повече, отколкото при крушата. Това създава усещането, че крушите са по-сладки от ябълките, макар че количеството на захарите в крушата са по-малко. В плодовете на ябълката се съдържат още витамините A, B, C и в неголямо количество - дъбилни вещества. Още за ябълката >>

След кратката информация за ябълките, искам да ви покажа и един натюрморт с ябълки... един стил на снимане, по който съм се запалила напоследък...


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

....разбира се след снимката, натюрморта веднага е превърнат в един много вкусен сладкиш :)
Ето го и него...
Английски ябълков сладкиш - рецепта!



© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Още рецепти...

Десерти и сладкиши >>

2 коментара:

Kemerova каза...

Рецептата и снимките са невероятни!
Ще трябва да се пробва...

Имам предложение за теб!
Заповядай при мен за да го видиш! Надявам се идеята да ти допадне. Поздрави и весел уикенд!

Кemi H каза...

Чудесна идея, благодаря ти!
Ще се включа с голямо удоволствие, но за срока на изпълнение не гарантирам...скоро ще опитам да измисля нещо интересно по темата!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape