понеделник, 7 септември 2009 г.

Брушета с домати, маслини и пармезан

Истински майстори на брушетата са италианците.
Брушета е филийка препечен хляб, натъркан или не с чесън и намазан със зехтин.
По принцип се използва френски хляб (тип франзела) или италиански хляб (чабата), но Вие можете и друг вид да използвате.
Най често се правят с домати , но можете да срещнете какъв ли не вариант брушета.




Чудесно е когато имаш домати в градината и можеш да откъснеш и да приготвиш каквото поискаш....много се радвам на новата ми реколта от чери домати :)




Реших, че би било чудесно да си изсуша аз сама домати и се възползвах от това, че са много плододайни и остават дори за сушене :)

За сушене на домати използвам два варианта:
Сушени домати на слънце >>

Сушени домати във фурна >>



................................................................................




А ето и брушетата........

Брушета с домати, маслини и пармезан >>

Няма коментари:

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape