вторник, 29 септември 2009 г.

Кифлички

Преди време открих един много красив блог и не мога да спра да го посещавам. От него е и днешното ми предложение, което ще ви представя...
Те са толкова вкусни, красиви, ароматни и нежни, че ти се иска още и още...
Аз се опитах за улеснение да представя рецептата стъпка, по стъпка в снимки, дано ви допадне!:):)

Кифлички с кокос и какао


Благодаря на Palachinka за тази рецепта!

четвъртък, 17 септември 2009 г.

Райска торта

Скоро посрещах гости, по повод рожден ден, макар и минал доста отдавна.Реших за десерт да направя торта, нали е за такъв повод, но не нещо сложно и отнемащо много време, а нещо много вкусно и бързичко.
Та тази торта е точно такава, бърза и наистина е невероятна на вкус.Лека, приятна, ароматна...

Рецептата >>


Благодаря на Palachinka за тази рецепта!

четвъртък, 10 септември 2009 г.

В сезона на прасковите....

По пазарите има толкова праскови, че не може човек да не се възползва...
Аз също приготвих някои неща, които искам да споделя с Вас, читателите на моят блог:)

Моите предложелия са Къпкейкчета с праскови, макар, че на пръв поглед изглеждат като мъфинчета, защото ме домързя да им добавя крем отгоре, но и така бяха много, много вкусни!:)

Къпкейк с праскови
/Peach Cupcakes/



И разбира се сладко, толкова е вкусно, а как върви с ето тези трюфели със сирена и палачинки....

Сладко от праскови >>
/Peach Jam/



Още рецепти...

Зимнина >>
Мъфини, кексове >>

вторник, 8 септември 2009 г.

Шоколадово удоволствие...мммм

Това е един много шоколадов сладкиш, който често правя и много се харесва у дома.
Правила съм го в различни варианти с бял шоколад, шоколадово и пак, с аромат на кафе, с круши, но този път реших да пробвам със сладко от череши, което направих тази година.Вкусът е невероятен!
Потопете се и вие в това шокаладово удоволствие....невероятно е, опитайте!:)

Брауни със сладко от череши




Още десерти >>

понеделник, 7 септември 2009 г.

Крем супа с праз и тиквички

/Leek And Courgette Cream Soup/ >>



Още рецепти с тиквички >>

Брушета с домати, маслини и пармезан

Истински майстори на брушетата са италианците.
Брушета е филийка препечен хляб, натъркан или не с чесън и намазан със зехтин.
По принцип се използва френски хляб (тип франзела) или италиански хляб (чабата), но Вие можете и друг вид да използвате.
Най често се правят с домати , но можете да срещнете какъв ли не вариант брушета.




Чудесно е когато имаш домати в градината и можеш да откъснеш и да приготвиш каквото поискаш....много се радвам на новата ми реколта от чери домати :)




Реших, че би било чудесно да си изсуша аз сама домати и се възползвах от това, че са много плододайни и остават дори за сушене :)

За сушене на домати използвам два варианта:
Сушени домати на слънце >>

Сушени домати във фурна >>



................................................................................




А ето и брушетата........

Брушета с домати, маслини и пармезан >>

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape