неделя, 31 май 2009 г.

Пастух-райско кътче...

При последното ни гостуване в този край в един неделен следобед решихме да се разходим по дефилето на р. Струма по специално с. Пастух.Бях минавала хиляди пъти от там, но никога не се бях заглеждала в красотата, зеленината, спокойствието, което излъчваше това място.Тъкмо беше спряло да вали и се носеше невероятен свеж аромат от тревите, цветята, цъфналите пролетни дървета, беше невероятно.


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Първото нещо, което посетихме беше малката и много симпатична църквичка Света Троица. Отворена винаги за желаещите да я посетят, много запазена и подържана.


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Разгледахме, запалихме свещичка и продължихме да се разхождаме из района.
Вън точно пред църквата стои и пази от лоши хора това дърво, което лично на мен страшно ми прилича на куче, дали случайно е попаднало там или умишлено е довлечено от някой не е ясно, но е много на място според мен :)



© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

По пътя съвсем около реката има и вилно селище, много приятно и уютно, което скоро време мислим да посетим специално.
Освен за добра среща с приятели, скаричка и мнооого релакс, може и някоя рибка да уловим или пък речни миди-били много големи и вкусни, дали е така като опитам ще споделя :)


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009


Следващото посетено местенце от нас беше другата малка църквичка съвсем на шосето Кюстендил-Бобошево, която се казва Свети Иван, също така симпатична.Около нея е също толкова красиво, реката, пасящите кози около манастира, много натурално и естествено.


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Почувствах се много добре от тази разходка.Някак свежа, пречистена, изпълнена с енергия и готова да се впусна в потока на големият град.Заредих се положително набрах си свежи цветенца от красивите поляни и потеглихме обратно.


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Разбира се след дългата разходка много огладняхме и се отбихме в едно много приятно ресторантче на пътя в началото на селото.Имаше вкусни нещица за хапване, хубава биричка, за отмора е чудесно.На входа ни посрещна един от постоянните клиенти там добре почерпен и развеселен фен на Ариана :):):)
Приветства ни за добре дошли с което ни подобри още повече настроението.Не си мислете обаче, че това е клиентелата на заведението, съвсем не, той си стои там вънка, пийва си и е толисман на заведението :):)


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Надявам се да ви е допаднала моята виртуална разходка.Дано съм успяла да ви предам поне малко от онова, което аз почувствах раглеждайки всичко това и опознавайки още едно неверотно местенце от нашата Родина.

Зеленчуци за обяд.........

Въпреки лошото време лятото и морето настъпват и трябва да изглеждаме добре.Все повече зеленчуци има на пазара и трябва да се възползваме от тях.Ако си ги набавите от близки или познати живеещи в някое селце ще е най-добре, ако ли не ще се задоволим с тези от пазара.Можете да пробвате и с модерните на последък био щандове, на които аз някак все още не мога да повярвам, че там дето пише био е наистина така, нооо.....
А вие ?
Та днешното ми меню е:

Млади картофи с масло и розмарин


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009

Също така на почит са и тиквичките в най-разнообразни варианти, днес бяха гриловани тиквички с чесън оцет и зехтин...........и копърче разбира се!



© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009



събота, 30 май 2009 г.

Вкусно заешко...


© All rights reserved. vkusnoikrasivo.com/ 2009
Рецептата!
Много обичаме заешко в моя дом.За да си приготвим това вкусно ястие е необходимо да си набавим продукти. Зайчетане се срещат много често по всички магазини, но се намират.Най-често мога да препоръчам на любителите да проверят в месарското магазниче на пазара на граф Игнатиев.Радко намирам охладени и не обичам замразени продукти, но понякога се налага да готвим и с тях.Такаааа.....други необходими продукти са пресни картофки от пазара или от градината на баба, подправки, лук, чесън и малко хубаво ароматно вино-няколко чаши за зайчето и една охладена за вас да е по-приятно готвенето.Ами друго какво да ви кажа освен да ви предложа рецептата и да готвим заедно.........
Дано ви хареса!

LemonadeAward,


Май наградите ми станаха повече от колкото заслужава моето изоставено блогче, но пък приятели никога не са излишни!
Краси, Нанита, благодаря приятели!

сряда, 27 май 2009 г.

Butterfly Award


За мен е истинско удоволствие да ви покажа следващия мил жест от страна на Краси, която е предложила моето блогче за тази награда!Благодаря!

неделя, 24 май 2009 г.

Super Duper Chef Award and Creativity Award !




След дълго отсъствие от блогчето ми и занемаряване бях приятно изненадана с две награди Super Duper Chef Award and Creativity Award!Много се радвам, че все още посещавате моето блогче, ще се опитам да поддържам тази страничка заради вас!
Благодаря Милена!
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape